HIKEN! – Cecilia Quinteros & Alex Elgier

Pan y Rosas presenteert ‘€˜Hiken!’€™, een vrije improvisatie van bijna een half uur door het Argentijnse duo Alex Elgier en Cecilia Quinteros. Na het uitroepen van de titel zet het tweetal meteen hard in met volkomen vrij en fel spel op piano (Elgier) en cello (Quinteros). Na een minuut of twee daalt de rust in en zet Elgier donkere, kalme tonen neer, waar Quinteros met korte piepende en knarsende streken op antwoordt. Zo ontrolt ‘€˜Hiken!’€™ zich verder. Rustige, bedachtzame passages en opgewonden spel komen organisch uit elkaar voort; bijna stiltes – af en toe slechts een bijzonder zachte tik op de snaren – en fel, nerveuzige fragmenten wisselen elkaar af. Zoals je mag verwachten bij een goede improvisatie luistert het tweetal goed naar elkaar, reageert het op elkaar en slepen Elgier en Quinteros elkaar mee in hun bewegingen. Een enkele keer zet met name Elgier fragmenten van suggesties van een melodie neer, die al even snel weer uiteenvallen. Een mooie passage: hoe langer de streken van de celliste worden, hoe meer er felle aanvallen op de pianotoetsen bijkomen. Als geheel een mooi resultaat, met evenwicht in inbreng, dat misschien niet bijzonder verrassend of onderscheidend is, maar absoluut met smaak kan worden genoten. Ook bij herhaalde beluistering. Gratis of tegen vrijwillige bijdrage te downloaden vanaf de site van Pan y Rosas.

Por Gonzo Circus

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: